Det rumler rundt omkring med nye spidskandidater op til KV21

Partier, der tidligere har haft borgmesterposten, er begyndt positioneringen. Se navne i spil i Randers, Aabenraa og Greve.
5. MAR 2019 11.50
TEMA: KV21

Det rumler rundt omkring i visse kommuner op til KV21 - nu hvor der er gået et år og et par måneder af byrådsperioden efter KV17.

I Randers er Venstre ved at se sig om efter en borgmesterkandidat, der kan efterfølge Claus Omann Jensen, hvem det efter en enkelt periode ikke lykkedes at fastholde posten - men tabte til nuværende borgmester Torben Hansen (S).

Lige nu peger pilen på det 27-årige byrådsmedlem og gruppeformand Christian Brøns, men det skal først besluttes på generalforsamling den 19. marts. Indtil videre har ikke bare byrådsgruppen, men også den lokale MF Michael Aastrup Jensen peget på ham, kan man læse i Randers Amtsavis.

Aastrup kender til at klare sig som ung borgmester - var selv som 25-årig landets yngste borgmester fra 2001-2006. Og Brøns har været Aastrups kampagneleder.  

I Aabenraa ser der ud til at være optræk til 'kampvalg', som det ofte udtrykkes, bare fordi der er flere kandidater til en post.

Socialdemokratiets spidskandidat fra KV17 Karsten Meyer Olesen, der også er  gruppeformand, er parat til at fortsætte som spids. Han var før KV17 ikke selv medlem af byrådet, men afløste den tidligere spids Povl Kylling Petersen, hvem det ikke var lykkedes at efterfølge den mangeårige S-borgmester Tove Larsen. Venstre erobrede ved KV13 borgmesterposten, som Thomas Andresen nu har i sin anden periode.

Også byrådsmedlem Kim Brandt har principielt meldt sig som mulig kandidat, men skal sikre sig, at han arbejdsmæssigt har tid. Han stopper som lokalformand i 3F og begynder som konsulent i samme fagforening med arbejdssted i København, skriver JydskeVestkysten. Lokalformand Jan Stubberup forventer, at der kommer flere kandidater endnu.

I Greve er der ikke fundet en ny borgmesterkandidat i Socialdemokratiet, men der er nyt fra fordelingen af de lokale poster. Spidskandidat var ved KV17 gruppeformand Niclas Bekker Poulsen, som nu trukket sig som gruppeformand for at satse på sit arbejde som selvstændig cafeejer. Han er blevet afløst af John T. Olsen, men afviser dog ikke at blive spidskandidat igen, skriver Danske Kommuner.

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt