Odense på hurtigt tilbagetog fra ideen om spisepause uden løn

Undersøgelse af muligheden blev ganske kort: Der er ikke nogen mulighed.
1. MAR 2019 6.11

ODENSE: En undersøgelse af mulighederne for at fjerne den betalte spisepause for kommunale medarbejdergrupper i Odense blev ganske kort. De muligheder eksisterer ikke, og derfor er forslaget nu taget af bordet, skriver Avisen.dk.

Det var økonomiudvalget, som i sidste uge besluttede at foretage undersøgelsen, men den kom kun til at bestå af et møde mellem borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og en række lokale fagforeningsfolk i KOS - Kommunale Organisationers Samarbejde i Odense.

- De fremmødte fra KOS gjorde det klart i umisforståelige, tydelige vendinger, at de ikke ønskede at forhandle lokalt om frokostpausen, så på den måde er undersøgelsen nu slut, siger Peter Rahbæk Juel til Avisen.dk. Heller ikke i KL var der opbakning til ideen om at gå videre med ideen om at bringe den betalte pause i spil i økonomiforhandlingerne, oplyser han.

At ideen overhovedet kom ind i billedet tilskriver de kommunalt ansattes chefforhandler, FOA-formand Mona Striib, 'nogle lokalpolitikere, der ikke har kendskab til, hvad der skete ved overenskomstforhandlingerne i 2018', hvor retten til betalt spisepause var et af de store stridspunkter, der blev forhandlet på plads. Mona Striib, gjorde det tidligere på ugen klart for KL's chefforhandler, Høje Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K), at der skulle 'skabes ro' om spørgsmålet.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt