Minister lader VUC Syd leve, nu skal der genoprettes

KORT NYT28. FEB 2019 13.34

SØNDERBORG: Efter en måneds betænkningstid har undervisningsminister Merete Riisager (LA) besluttet at lade VUC Syd overleve, sådan som det midlertidige styre havde anbefalet. Det midlertidige styre skal derfor fortsætte i en periode som fungerende bestyrelse og få gang i en økonomisk genopretningsplan, oplyser Undervisningsministeriet.

Baggrunden er, at VUC Syd er tynget af gæld, en alt for stor bygningsmasse og et markant fald i antallet af kursister, men Merete Riisager henviser til 'en samlet vurdering' og finder det 'overordentligt glædeligt for borgerne i Sønderjylland' at der fortsat  vil være 'et selvstændigt VUC Syd, forankret lokalt'. Ministeren håber at det vil få flere elever til at melde sig, så de 'dermed medvirker til at skabe en fremtid for institutionen', siger hun i en kommentar.

Ministeren understreger, at der med overvejelsen følger 'en særdeles vanskelig genopretning' i økonomisk henseende. Ifølge det midlertidige styres redningsplan indebærer det mærkbare nedskæringer og frasalg, blandt andet af det nuværende hovedkvarter i Haderslev.

mk

Læs eller download det midlertidige styres redegørelse.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt