Dom over psykolog overhalede Psykolognævnet indenom
Foto: Anita Graversen, Ritzau Scanpix

Dom over psykolog overhalede Psykolognævnet indenom

Selvom en psykolog i forvejen havde fået en behandlingsdom, reagerede Psykolognævnet ikke på en klage over ham. Den kostede ham tre måneders fængsel.
28. FEB 2019 11.25

I over et år har læger kunnet henvise patienter gennem sygesikringen til en psykolog, som er tidligere dømt og som Psykolognævnet har modtaget henvendelser og klager over. I 2017 modtog Psykolognævnet den afgørende klage om seksuelt misbrug, som førte til endnu en dom over psykologen i Retten ved Aarhus i februar. Det skriver DR og Ekstra Bladet.

Ifølge en aktindsigt, som P1-dokumentar har fået, reagerede Psykolognævnet først ved at fratage hans autorisation et år efter de modtog klagen fra den samme kvinde, som han blev dømt for at misbruge. Det skete, da politiet rejste sigtelse mod psykologen i maj 2018 på baggrund af de samme oplysninger, som nævnet fik i 2017, og selvom Psykolognævnet ellers havde oplyst, at det ville vente på Disciplinærnævnets afgørelse.

I et mailsvar skriver nævnet, at de 'i forbindelse med dommen for våbenbesiddelse modtog et antal henvendelse vedrørende psykologen', og overvejede derfor allerede i 2015 at fratage ham hans autorisation. Men to lægefaglige vurderinger betød, at det ikke skete, oplyser nævnet til P1.

Psykologen er nemlig også i 2014 idømt psykiatrisk behandling i mindst fem år for våbenbesiddelse, som Psykolognævnet kendte til, da de modtog kvindens klage. En mentalundersøgelse slog fast, at han var 'utilregnelig på grund af sindssygdom', da han anskaffede sig en række våben og ammunition for at 'beskytte sig' imod sin sekretær.

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn har i dag, knap to år efter, ikke færdigbehandlet klagen. Psykologen kan stadig kalde sig psykolog og behandle klienter frem til landsrettens afgørelse, selvom han har fået frataget sin autorisation. Han har anket byrettens dom, som lyder på måneders fængsel og fratagelse af titlen 'psykolog' i tre år for at misbruge en klient seksuelt.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev