Efter to måneder uden busplaner sætter Movia dem op igen
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Efter to måneder uden busplaner sætter Movia dem op igen

Massive protester fra borgere og politikere på Sjælland har fået Movia til at sætte trykte busplaner op på 14.500 stoppesteder igen.

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: Blot to måneder efter at Movia fjernede alle trykte busplaner og udelukkende havde sine busplaner tilgængelige digitalt, har selskabet valgt at sætte dem op igen. Det betyder, at de trykte planer kommer tilbage til 14.500 sjællandske busstoppesteder.

Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde i Movia onsdag ifølge bestyrelsesformand for Movia og borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S).

- Vi får planerne tilbage på stoppestederne, når vi har fundet et firma, der kan sætte dem op. Vi vil også printe nogle køreplaner og have med i busserne, siger hun til Ekstra Bladet.

Til mødet havde Forbrugerrådet Tænk afleveret 1.200 kommentarer om, hvorfor køreplanerne var savnede. Både borgere, organisationer og politikere har været stærkt utilfredse med Movias beslutning om at fjerne de trykte busplaner fra stoppestederne, særligt af hensyn til ældre, som kan få problemer med at orientere sig om bustiderne, hvis de ikke ejer en smartphone.

- Desuden mister man overblikket over køretiderne, når man ikke kan se tiderne på busstoppestederne, har byrådsmedlem i Roskilde Kommune, Karsten Lorentzen (DF), sagt til Sjællandske.

I samme kommune afsøgte formand for klima- og miljøudvalget Karim Arfaoui (S) muligheden for at kommunen selv kunne sætte skilte med trykte busplaner op. I Gribskov lyder argumentet, at der ikke er mobildækning i hele kommunen og derfor ikke mulighed for at tjekke de digitale planer.

- Vi er en kommune, hvor der ikke er mobildækning alle steder. Det arbejder vi naturligvis på, men vi er der ikke endnu, siger formand for udvalget for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov) til TV2 Lorry. 

Movia forventer at planerne kan være oppe igen til sommer.

eo

Læs også: Movias nye busplaner er ruteplaner - ikke køreplaner fra 4. marts.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt