Helbredstjek sender flere end hver fjerde videre til sundhedstilbud

'Opsigtsvækkende' mener sundhedschef om foreløbige resultater af helbredsprojekt for satspuljemidler.
25. FEB 2019 6.46

MARIAGERFJORD: Et projekt, hvor Mariagerfjord Kommune gennemfører helbredstjek af ansatte på private og offentlige arbejdspladser, har foreløbig resulteret i, at flere end hver fjerde undersøgte er blevet sendt videre til et af kommunens sundhedstilbud på grund af mistanke om for eksempel forhøjet blodtryk, kronisk sygdom eller stress.

646 personer er blevet målt og vejet og har fået en sundhedssamtale med henblik på at forebygge livsstilssygdomme som hjertekar-problemer, KOL, sukkersyge og smerter i muskler og led. 187 af dem svarende til 29 pct. er blevet henvist, en andel som kommunens sundheds- og ældrechef Tue von Påhlman kalder 'opsigtsvækkende'.

- Mange tænker ikke nok på deres helbred og går kun sjældent til lægen. Derfor ser vi desværre ofte, at folk reagerer for sent og derfor må leve resten af livet med kroniske sygdomme. Ved helbredstjekket får vi øje på advarselslamperne, så den enkelte medarbejder får mulighed for at tage problemerne i opløbet, siger Tue von Påhlman.

- Vi kan forebygge sygdomme som diabetes, KOL og hjerte-karproblemer, hvis vi ændrer livsstil i tide. Her viser erfaringerne, at det er særligt svært at få de midaldrende mænd til at slå ind på en sundere kurs. Med helbredstjekkene kommer vi i direkte kontakt med dem og vi oplever, at de lytter til vores råd - ikke mindst dem, som vi henviser til et sundhedstilbud, siger projektleder Anders Ring.

Af de 646 personer, der har fået undersøgt helbredet, er 391 mænd, svarende til 60 pct. Mændene udgør samme procentdel af dem, der bliver henvist til et sundhedstilbud.

16 virksomheder har foreløbig deltaget i projektet, der er finansieret med to mio. kr. fra satspuljemidlerne.

mk


 
 
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt