Motalavej-området i Korsør får delvis dispensation fra ghettoregel

Ringparken i Slagelse samt Munkebo og Skovvejen/Skovparken i Kolding fik ikke dispensation, men skal leve op til at reducere almene familieboliger til 40 pct.
22. FEB 2019 9.25
TEMA: Ghettoplan

SLAGELSE / KOLDING: Et enkelt boligområde har fået delvist imødekommet sin ansøgning om dispensation fra regeringens krav om, at særligt udsatte boligområder skal nedbringe andelen af almene familieboliger til 40 pct., skriver Politiken.

Tre andre boligområder har fået afvist deres ansøgninger, fremgår det af de svar, som Transport-, Bygnings- og Boligministeriet sendte til kommunerne og boligforeningerne onsdag.

Det er Motalavej i Korsør i Slagelse Kommune, som har fået delvist imødekommet sin ansøgning. Slagelse Kommune og boligselskabet BoligKorsør havde ansøgt om at kunne nøjes med at nedbringe andelen af almene familieboliger til 65 pct. Ministeriet har givet dispensation til 58 pct.

- Det er den største opgave, vi har set i BoligKorsør til dato, men det løser vi, siger Ebbe Jens Ahlgren, formand i BoligKorsør, til Politiken Byrum.

De tre andre boligområder, der havde søgt om dispensation, er blevet afvist af ministeriet og skal derfor fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger til 40 pct. inden 2030. Det drejer sig om Ringparken i Slagelse Kommune samt Skovvejen/Skovparken og Munkebo i Kolding Kommune.

Slagelse-borgmester John Dyrby Paulsen (S) ærgrer sig over afvisningen og den kun delvise imødekommelse af kommunens to ansøgninger. Han vil ikke afvise, at der kan ske nedrivninger i de to områder.

I AAB Kolding, der råder over en del af boligområdet Skovvejen/Skovparken, siger direktør Per Nielsen, at man vil søge om dispensation igen i anden og sidste ansøgningsrunde, som har frist 1. april.

Første ansøgningsrunde havde frist 1. februar.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt