4.800 statslige arbejdspladser er flyttet ud fra København

KORT NYT21. FEB 2019 6.06

Regeringens planer om flytning og etablering af cirka 8.000 statslige arbejdspladser uden for København rykker på sig. Indtil nu er 4.800 statslige arbejdspladser flyttet til byer udenfor København, viser en ny status fra Finansministeriet. Og udflytningen fortsætter de kommende år, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V).

- Når vi er færdige, vil 60 byer udenfor København have fået tilført nye statslige arbejdspladser eller uddannelsesstationer. Det er arbejdspladser og uddannelsessteder, der skal være med til at understøtte vækst og udvikling lokalt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Den nye status viser, at 44 af de 89 planlagte flytninger og etableringer af arbejdspladser nu er afsluttet, og at 51 byer på nuværende tidspunkt har fået statslige arbejdspladser. Hovedparten af de sidste flytninger gennemføres i løbet af 2019 - enkelte flytninger vil først ske i 2020 og 2021. Ifølge Finansministeriet er cirka 20 pct. af de flyttede arbejdspladser besat af medarbejdere, som enten er flyttet med deres arbejdsplads eller pendler.

Ritzau / ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt