Efter brystkræftskandale: Sygehusdirektør fyret

Ni kvinder har fået konstateret kræft efter fornyet undersøgelse i sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

SJÆLLAND: Sygehusdirektøren på Ringsted Sygehus, Vagn Bach, har onsdag på et ekstraordinært møde i Region Sjælland redegjort for, hvad der er sket i en sag om mangelfulde brystundersøgelser på sygehuset.

Hans forklaringer har dog ikke været nok til, at han kan beholde sit job som sygehusdirektør. Det oplyser formand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) til TV Øst og Jyllands-Posten. 

- Et enigt forretningsudvalg mener ikke, at sygehusdirektør Vagn Bach har levet op til det ansvar og de pligter, han har, og derfor har vi bedt direktionen om at indlede en afskedigelsessag, siger Heino Knudsen til Jyllands-Posten.

Det ekstraordinære møde blev holdt i forretningsudvalget. Det handlede om sagen, hvor hundredvis af kvinder med mulig brystkræft fik mangelfulde undersøgelser på sygehuset.

Vagn Bach forlod mødet efter to timer, da klokken var 13. Her havde han ifølge Jyllands-Posten ingen kommentarer, og han kunne kun vente på, at politikerne drøftede, hvad næste kapitel i sagen skulle være.

I december sidste år oplyste Region Sjælland, at der i en periode på fire år fra 2013 blev udført mangelfulde undersøgelser. Vagn Bach fik efter eget udsagn besked om de mangelfulde undersøgelser, cirka et år før Region Sjælland oplyste det - nemlig i januar 2018.

I Jyllands-Posten er det kommet frem, at Ringsted Sygehus for at 'spare lægetimer og undersøgelsestid' undlod at give hundredvis af kvinder med mistanke om brystkræft den undersøgelse, som de havde krav på.

Foreløbig ni kvinder, som mellem 1. januar 2016 og 24. maj 2017 fik den mangelfulde undersøgelse, har ved nye undersøgelser fået konstateret brystkræft.

Sygehuset har indkaldt 735 kvinder til nye undersøgelser. Styrelsen for Patientsikkerhed og en sundhedsjurist har på baggrund af en skrivelse fra en overlæge fra sygehusets radiologiske afdeling til styrelsen fastslået, at læger på sygehuset brød reglerne om journalføring.

Region Sjælland har oplyst, at flere kvinders journaler skal undersøges. Det gælder for journaler, der går tilbage til marts 2013, hvilket drejer sig om 8.700 kvinders journaler.

 

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev