1,3 mio. kr. til driften blev udbetalt til lukket Ungdomshus

KORT NYT11. FEB 2019 6.29

KØBENHAVN: Gennem et år hvor Folkets Hus på Nørrebro i København på politiets anbefaling var lukket af sikkerhedsmæssige årsager, udbetalte Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning alligevel 1,3 mio. kr. til driften af huset, skriver DR København. Pengene har fonden bag Folkets Hus i stedet brugt til udenhus aktiviteter som ugentlige søndagsbrunch og tai chi-hold i Folkets Park, viser dokumenter fra kultur- og fritidsforvaltningen.

Dispositionerne møder kritik fra De Konservative og Dansk Folkeparti i Borgerrepræsentationen. Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet finder det imidlertid 'helt okay, når man politisk har besluttet, at man ønsker, at der fortsat er drift i et hus, at man så bruger pengene på nogle andre aktiviteter i lokalområdet', siger hun til DR København. 

Kommunalforsker Roger Buch ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kalder det 'et meget begrænset aktivitetsniveau' man har fået for de 1,3 mio. kr. Folkets Hus var som konsekvens af en daværende bandekonflikt lukket fra maj 2017 og et år frem og har i dag kun nogle af etagerne åbne, men kultur- og fritidsudvalget arbejder på at finde en løsning, så resten af huset også kan åbnes.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt