Ulovlig bådehavn ved Christiania skal ryddes for 25 mio. kr.
Foto: Torben Huss, Ritzau Scanpix

Ulovlig bådehavn ved Christiania skal ryddes for 25 mio. kr.

Ultimatum fra stat og kommune til den 'flydende fristad' i Erdkehlgraven: Fjern jeres fartøjer, ellers gør vi det.
8. FEB 2019 9.20

KØBENHAVN: Omkring 90 vrag, fartøjer og andre konstruktioner skal nu fjernes, efter at de over mere end et årti har været placeret ulovligt i farvandet Erdkehlgraven i Københavns Havn mellem Holmen og Christiania. En aftale mellem Miljøministeriet og Københavns Kommune sikrer finansieringen, hvis ejerne ikke selv vil eller kan bekoste oprydningen.

Det har de ikke hidtil vist vilje til, og Kystdirektoratet har ikke fulgt op på sagen. Men i denne uge er der udstedt en stribe påbud til ejerne af 'den flydende fristad', som ophobningen af både og andre beboelser kaldes.

Sker der ikke noget inden fire uger, tager myndighederne over. Opgaven med at rydde op i havnen skal i udbud og ventes påbegyndt til sommer.

'Et ultimatum', kalder miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) det fælles udspil fra stat og kommune og erklærer sin tålmodighed brugt op. Også Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er tilfreds med, at en længe efterlyst løsning nu er på plads.

Oprydningen ventes at koste i omegnen af 25 mio. kr., der finansieres med 15 mio. kr. fra Miljøministeriet og 10 mio. kr. fra Københavns Kommune. Foruden den fysiske fjernelse fartøjer og andet, bliver der en opgave med at genhuse beboerne, og her vil Københavns Kommunes hjemløseenhed stå klar med akut hjælp og vejledning, lover Frank Jensen.

mk

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt