Prioriteret jobindsats i Esbjerg giver pote

Siden kommunen opprioriterede at få flere kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse, har Esbjerg fordoblet antallet af personer, der kommer i beskæftigelse hver måned.
4. FEB 2019 16.00

ESBJERG: Esbjergs jobcenter sender i gennemsnit 43 kontanthjælpsmodtagere i arbejde om måneden. Dermed har kommunen fordoblet antallet af personer, som den hjælper hver måned. Det har givet genklang på Christiansborg og udløser minister-ros. 

Det er en målrettet og prioriteret indsats, som har gjort den store forskel i det vestjyske. Blandt andet blev det i 2017 besluttet at prioritere 1,9 mio. kr. i 2018 samt 1,8 mio. kr. til en ekstra indsats, oplyser kommunen.

De beløb er blandt andet brugt på flere samtaler på jobcentret, så kontantshjælpsmodtagerne nu kommer med en frekvens på to til tre uger mod fire gange årligt tidligere, ligesom beskæftigelsesrådgivernes antal sager er skåret fra cirka 130 til 45-50. Det har øget antallet af personer, som kommunen hver måned hjælper, fra 15-20 til i gennemsnit 43 personer i 2018. Og det går ikke uhørt forbi Christiansborg: 

- Jeg synes, der er god grund til at rose Esbjerg Kommune for at få jobparate kontanthjælpsmodtagere i job. Det viser, at det på alle måder betaler sig at investere i beskæftigelsesindsatsen - både for den enkelte, der bliver en del af arbejdslivet, for kommunekassen og vores fælles velfærdssamfund, hvor der bliver råd til at prioritere andre områder end de passive overførsler, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Han opfordrer derfor andre kommuner til at udnytte det økonomiske opsving og investere i jobindsatsen.  

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fortæller, at indsatsen sidste år sparede kommunen for godt tre mio. kr. og kalder det en win-win-situation, at kommunen har knækket koden. 

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt