
KØBENHAVN: På 30-året for verdens første homoseksuelle vielse, vil hovedstaden nu gøre livet lettere for LGBTI+ personer. Det sker med en politik på området, som skal sikre, at borgerne bliver mødt med respekt, ligeværdighed, dialog og tillid, oplyser kommunen. Det er vedtaget af et bredt flertal i Borgerrepræsentationen.
Dermed er København den første kommune i landet med en samlet politik på området, og det er ifølge overborgmesteren, Frank Jensen (S), en stor glæde.
- København skrev verdenshistorie, da det første homoseksuelle par fik papir på hinanden på Københavns Rådhus i 1989, og siden da har Danmark været foregangsland, når det handler om LGBTI+ rettigheder. Men LGBTI+ personer oplever stadig diskrimination, og derfor vedtager vi nu en samlet LGBTI+ politik, der skal sikre respekt og ligeværdighed for alle, siger overborgmesteren.
Politikken skal sikres og implementeres på tværs af kommunens syv forvaltninger med 'ligestillet service i vores kerneydelser og i mødet med brugerne'.
Som en del af politikken skal den digitale kommunikation i Børne- og ungdomsforvaltningen gøres mere fordomsfri og kønsneutral, så der eksempelvis ændres på problematikken omkring brugen af mor og far i forbindelse med skoleindskrivning.
Teknik- og miljøforvaltningen står blandt andet for Copenhagen Pride og skal sikre et mangfoldigt byrum. Det sker blandt andet med kønsneutrale offentlige toiletter og bemandede legepladser, hvor der skal sikres et 'positivt og givende møde for alle familiestrukturer'.
'Når vi siger, at København er for alle, så mener vi det. Det betyder, at vi ikke accepterer hadforbrydelser, diskrimination, krænkende adfærd eller stigmatisering', lyder det fra Frank Jensen i politikken.
Fakta
LGBTI+ er en samlebetegnelse for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner, interkønnede og andre, som falder udenfor de dominerende normer for køn og seksuel orientering, for eksempel aseksuelle og queerpersoner.
Kilde: Københavns Kommune, find hele politikken her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.