Misbrug af ældres kort koster sosu 532.000 kr. og samfundstjeneste

En sosuassistent i Fredensborg Kommune har misbrugt tre ældre borgeres tillid og betalingskort for knap 540.000 kr., som hun brugte på sig selv.

Det koster en tidligere sosuassistent en betinget dom med 250 timers samfundstjeneste, 532.000 kr. og fem års ret til at fungere i sit virke at have misbrugt tre ældre personers betalingskort og bankoplysninger. Det var tilfældet i alt i 536 tilfælde og for 540.000 kr. for en tidligere ansat i Fredensborg Kommune, fremgår det af dommen over hende fra Retten i Helsingør.

Hun blev kendt skyldig i at misbruge tre svage og plejekrævende personers betalingskort og kontooplysninger gennem en periode på tre år, mens hun var tilknyttet de tre ældre personer som social- og sundhedsassistent. I forbindelse med sigtelsen af kvinden konfiskerede politiet en række genstande, som hun havde betalt for med de ældres kortoplysninger.

Ifølge Retten i Helsingør blev de ældre fortrolige med kvinden og bad hende privat om hjælp til indkøb og til at hæve kontanter til dem på deres konti, og i den forbindelse opdagede hun deres kortnumre, udløbsdatoer og sikkerhedskoder. På den måde kunne hun senere dels selv hæve på kortene og overførte beløb til sin egen konto, mens hun også shoppede tøj på nettet.

Retten fastsatte straffen til halvandet års betinget fængsel plus 250 timers samfundstjeneste. Kvinden skal betale omkring 532.000 kr. tilbage til de tre ældre og har besluttet ikke at anke dommen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt