VUC Syd ser ud til at overleve, men skal flytte og beskæres

KORT NYT23. JAN 2019 7.22

SØNDERBORG: Det økonomisk trængte VUC Syd står til overlevelse i en anbefaling fra institutionens midlertidige styre til Undervisningsministeriet, skriver JydskeVestkysten. Men selv om den måtte blive bevaret som selvstændig uddannalesesinstitution, så bliver det på bekostning af det nuværende hovedkvarter i Haderslev, der skal sælges sammen med bygninger i Tønder og Gram.

I stedet skal VUC Syd rykke til Aabenraa og også være til stede i Sønderborg, men dele af bygningerne dér skal udlejes. Det midlertidige styres redegørelse skal onsdag forelægges for Folketingets undervisningudvalg, og redegørelsens anbefaling bygger på, at en lukning med opsplitning af uddannelserne mellem andre uddannelsesinstitutioner simpelthen er dyrere.

- Vores udgangspunkt har været at opstille alternativer, som er økonomisk bæredygtige og samtidig både har høj faglig kvalitet og stærk lokal forankring. Når vi gør brættet op, vurderer vi, at den samlet set bedste løsning, vil være at VUC Syd fortsætter i en ny, tilpasset form, siger styreformand Laust Joen Jakobsen.

mk

Læs hele historien i JydskeVestkysten

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt