Aarhus får ny kandidatuddannelse i sygepleje

Otte kommuner og Aarhus Universitet opretter en ny kandidatlinje i avanceret klinisk sygepleje. Første hold forventes færdige i sommeren 2021.
18. JAN 2019 9.20

Otte kommuner er gået sammen med Aarhus Universitet om en ny kandidatlinje i avanceret klinisk sygepleje. Det drejer sig om København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Esbjerg, Silkeborg og Norddjurs kommuner.

De færdige kandidater kaldes APN-sygeplejersker (Advanced Practice Nurse) og får under kandidatuddannelsen ekspertviden med såkaldte udvidede kliniske kompetencer, der betyder, at sygeplejerskens centrale opgaver bliver at medvirke til mindre indgribende behandling af borgeren. Første hold forventes færdige i sommeren 2021.

- APN-sygeplejerskerne kommer ind over de borgere, hvor kompleksiteten er højest. Det vil oftest være i forbindelse med multisygdom, kroniske sygdomme, borgere, der bruger mange typer af medicin på samme tid og behandlingskrævende indsatser i forbindelse med demens, psykiatriske lidelser og misbrug, forklarer Kirstine Markvorsen, Sundheds- og Omsorgschef i Aarhus Kommune.

Ud over at håndtere komplekse borgerforløb er målet med APN-sygeplejerskerne også, at borgeren skal mærke en sammenhængende behandling ved at sikre gode overgange mellem hospital, den almene praksis og kommunen.

De otte kommuner håber, at uddannelsen vil give sygeplejerskerne øgede beføjelser fx at ordinere håndkøbsmedicin eller justere dosering af allerede ordineret medicin.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt