dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

1.129 nysmittede - en større del af prøverne er positive

Hovedstadskommuner og Helsingør dominerer kortet over nysmittede.
30. NOV 2020 14.50
TEMA: Corona

1.129 personer er testet positiv med covid-19 siden i går, viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

De er fundet blandt knap 60.000 prøver, og dermed er næsten 1,9 pct. af prøverne positive. Det er den højeste andel i 25 dage, og i det hele taget er positivprocenten desværre stigende.

Med andre ord: Når man skruer op for antallet af prøver, finder man samtidig et stigende antal smittede.

Der er dog enkelte undtagelser, som bekræfter reglen: De fleste nordjyske kommuner og Ringkøbing-Skjern har alle haft en positivprocent under 0,5 den seneste uge.

Der er registreret otte nye dødsfald og 27 nye indlæggelser siden i går. Det samlede antal indlagte stiger med tre til 259, heraf er 44 på intensiv og 28 i respirator.

Smitte i hovedstaden

Ser man på den geografiske fordeling, er det forståeligt, at regeringen lige nu planlægger nye restriktioner i 17 hovedstadskommuner. 15 af dem ligger blandt de 21 kommuner, som har størst incidens, kun Ballerup og Albertslund kommer lidt længere nede på listen.

Helsingør har nu den næsthøjeste andel af nysmittede kun overgået af Tårnby. Også Solrød, Samsø og Holstebro ligger fortsat blandt de hårdest ramte. 

Målt på antal personer topper København - naturligt nok - med 790 nye smittede siden i fredags. Efter Aarhus, Odense og Frederiksberg følger Helsingør med 93, Tårnby med 84 og Gladsaxe med 82.

Det er nu lykkedes seks kommuner at komme under den såkaldte bekymringsgrænse, og det gælder især Vendsyssel: Både Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Thisted, Læsø og Ærø er under incidens på 20.