dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
DK Debat

Du skal være logget ind med et personligt login for at kunne deltage i debatten

 • I fredags modtag jeg et opkald fra Institut for Menneskerettigheder. De var færdige med at udarbejde en klage til Ligebehandlingsnævnet. Jeg henvendte mig til dem for et år siden, og har ventet længe på denne dag, hvor klagen ville blive offentliggjort. Det skete så i denne uge.

  Klagen er gennemarbejdet, og kan ses på instituttets hjemmeside.

  Selvom jeg har været på sidelinjen hele vejen, og har læst hvert et sagsakt, og hver en artikel om emnet, så er klagen grim læsning. Sagen omhandler Bydelsskolen, som Radikale, SF, Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og De Konservertive i Herning Byråd syntes var en blændende god ide. De ville udskille de tosprogede fra Herningsholmskolen, og oprettede Bydelskolen, så børnene kunne være der i stedet.

  Første gang jeg modtog beskeden om disse planer, troede jeg det var en aprilsnar. Men det var det desværre ikke, det var ganske alvorligt. Jeg undrer mig stadig over den store opbakning forslaget fik, fra samtlige partier. Jeg undrer mig stadig over, at Bydelsskolen blev vedtaget.

  Jeg er blevet udskældt af forligspartierne, for min kamp for børnene på Holtbjerg, og blev endda forholdt spørgsmålet, om jeg ville stoppe med at kæmpe for en lukning af Bydelsskolen, da jeg i kort tid, sad ved forhandlingsbordet for budget 2020. Én efter én fortalte forligspartiernes gruppeformænd mig, hvor uordentlige de mente, at vi opførte os i Borgerlisten. Når de læser denne klage fra instituttet, håber jeg det åbner for en smule refleksion i deres egne rækker og af deres egne beslutninger.  

  Herning Byråd er indbragt for Ligebehandlingsnævnet, grundet forligspartiernes beslutning. Det er nemlig ikke kun Borgerlisten, der mener beslutningen er ulovlig. Nu håber jeg bare vi får en hurtig afgørelse, og får børnene tilbage hvor de hører til.

  Gruppeformand for Borgerlisten i Herning Lone Nielsen