DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Visions-rapporter er ofte tom luft

Det er den halvfærdige rapport om fælles visioner i Fredericia byråd et eksempel på
KORT NYT26. JUN 2012 14.05

FREDERICIA: Da blokkene i Fredericias byråd for nylig mistede tilliden til hinanden og droppede projektet med at udarbejde fælles visioner, var det ikke ret mange konkrete tanker, der blev tabt. Det fremgår af de visions-papirer, kommunen har fået udarbejdet af Lundgaard Konsulenterne i Ribe. Det ville have kostet 203.500 kroner at gennemføre. Men fordi projektet blev aflivet undervejs, nåede kommunen kun at betale 90.000 kroner. Ifølge kommunalforsker Roger Buch er kommunale visions-rapporter ofte spild af tid.

- Mange af den slags fællesvisioner bærer præg af at være diffuse og fyldt med ord, ingen kan være imod. Selvfølgeligheder og varm luft. Derfor kan det også undre, at byrådsmedlemmerne i Fredericia ikke har kunnet blive enige om en vision. Men det understreger måske bare, hvad kommunalpolitik i virkeligheden handler om: Nemlig konkrete, her-og-nu-problematikker samt om det personlige forhold og tilliden politikerne imellem. Og mindre om store, højt-flyvende, fælles visioner, siger han til Lokalavisen Budstikken Fredericia.

- Der findes kun meget få eksempler på, at fælles visioner har ført til noget som helst konkret. Meget få. På stående fod kan jeg faktisk ikke nævne et eneste, siger Roger Buch.

tsp