Vejle omlægger stort set al busdrift til el
Sydtrafik har indgået ny kontrakt med Tide Bus Danmark og Vejle Turisttrafik om busdriften i Vejle Kommune, der bl.a. kommer til at bestå af 31 elbusser.
Foto: Jakob Lønbæk Nygaard Christensen

Vejle omlægger stort set al busdrift til el

Sydtrafik har skrevet kontrakt med to busoperatører. Med kontrakten bliver dieselbusser næsten udfaset i Vejle, i stedet skal 31 elbusser stå for den kollektive trafik.
26. AUG 2021 12.41

VEJLE: Sydtrafik, der står for bustrafikken i Vejle Kommune, har netop skrevet kontrakt med Tide Bus Danmark og Vejle Turisttrafik, som i oktober 2022 overtager driften af busserne i Vejle Kommune. Kontrakterne med de to operatører løber på henholdsvis 10 år og ni måneder for Tide Bus Danmark og seks år for Vejle Turisttrafik - begge dog med mulighed for forlængelse til 12 år. Den samlede kontraktsum lyder på 67,6 mio. kr., oplyser kommunen.

I alt vil 31 elbusser i fremtiden skulle transportere vejlenserne i den kollektive trafik i bybusserne og i fjernbusserne, der forbinder byerne i kommunen. Kun skolekørsel og enkelte lokalruter vil fortsat blive betjent af dieselbusser.

- Teknisk Udvalg tog for halvandet år siden en beslutning om at satse på eldrevet kollektiv bustrafik i kommunen, og det er den beslutning, vi nu ser forvandlet til en kontrakt, som bidrager til vores klimaplan, der har 100 pct. CO2-neutral buskørsel som et af delmålene, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for Teknisk Udvalg.

Den teknologiske udvikling har muliggjort, at elbusser allerede nu kan indtage Vejles bakkede landskab endda til en pris, der ikke giver ekstraudgifter ift. dieselbusser, oplyser Sydtrafiks adm. direktør Lars Berg.

- Processen frem mod dette udbud viser, hvor hurtigt den teknologiske udvikling går inden for området. De eldrevne busser er fortsat noget dyrere i indkøb, men de lave driftsomkostninger opvejer merprisen.

amp