dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Aalborg sætter strøm til samtlige busser med milliardordre

Aalborg bliver den hidtil største by i Danmark, der laver total omstilling af den kollektive trafik til elbusser. Aftalen sparer Aalborg Kommune 8,4 mio. kr. om året.

AALBORG: Bustrafikken bliver grønnere i Aalborg. Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Aalborg Kommune har uddelt en tiårig kontrakt på bustrafikken i Aalborg - en aftale der betyder, at 110 nye elbusser vil blive indsat i Aalborg fra august 2022. Med aftalen vil al bustrafik i Aalborg fra foråret 2023 være eldrevet. 

Kontrakten, som NT og Aalborg Kommune har indgået med det norske selskab Tide Bus, har en samlet værdi på 2,3 mia. kr. og vil være den hidtil største kontrakt på elbusser i Danmark.

Aalborg bliver med aftalen den hidtil største by i Danmark, der laver total omstilling af den kollektive trafik til miljøvenlige elbusser.

Sparer penge

Det er første gang, Tide Bus vinder en aftale med NT. Selskabet har dog erfaringer på det danske marked og står blandt andet for dele af busdriften i Midt- og Sydjylland. 

Tide Bus har været på det danske marked siden 2008 og har i dag omkring 1.000 ansatte i Danmark. Fra sommeren 2021 starter selskabet drift af elbusser i Esbjerg og Herning.

Skiftet til elbusser kommer ikke til at være dyrere for Aalborg Kommune, der med aftalen kan se frem til at spare 8,4 mio. kr. om året ift. den nuværende buskontrakt. 

- Resultatet af udbuddet af bybusserne i Aalborg er et stort skridt på vejen mod at realisere vores grønne strategi i NT. Sammen med regionen og de nordjyske kommuner arbejder vi målrettet på at omstille til grønne klimavenlige busser og forventer allerede i 2025, at mere end halvdelen af alle diesel busser i Nordjylland er udskiftet til nye klimavenlige busser, siger Nordjyllands Trafikselskabs bestyrelsesformand og byrådsmedlem, Nuuradiin Hussein (S).

 amp