V-medlem i Gribskov må ikke stille op som spids og afvises som 'demagog'

I Venstre i Gribskov går KV21-bølgerne højt. I andre kommuner går det stille og roligt, hvad enten spidskandidater er på plads eller ej.
28. JAN 2020 12.00
TEMA: KV21

I Ishøj var veteran-borgmesteren, Ole Bjørstorp (S), i oktober for hurtigt ude med at erklære sig selv som sit partis borgmesterkandidat. Folk fra partiforeningen måtte i medierne og korrigere, at han sådan set ikke var udpeget endnu. Nu er det Venstre, der i Gribskov har en KV21-sag, hvor en lokalpolitiker gerne vil være kandidat til at være spids - men bliver afvist af partiforeningen.

Der er tale om Ricky Berner (V), som i et indslag på TV Nordkysten har udtalt, at han har valgt at stille op som borgmesterkandidat, mens vælgerforeningen i Venstre i Gribskov erklærer, at det kan han godt glemme. Berner er godt nok medlem af partiet, men ikke i Gribskov, og det bliver han heller ikke, siger lokalformand Torben Dencker til Netavisen Gribskov, hvor man også finder link til tv-indslaget.

Dencker mener, at Berner i tv kom med nogle 'rigtigt lede bemærkninger om nogle i bestyrelsen. Han er demagog, og så er det vel pænt sagt.' Berner, der ikke er byrådsmedlem, har fortsat tænkt sig at stille op.

V mistede ved KV17 Kim Valentins borgmesterpost, og Michael Bruun, Natasha Stenbo Enetoft, Peter Agerbo og Bent Hansen har foreløbigt meldt sig som kandidater. Heraf sidder Enetoft og Hansen i dag i byrådet, de to andre ikke. Og Berners status er der altså uenighed om. Spidsen skal vælges ved en generalforsamling den 26. februar.

I Silkeborg var der ikke megen tvivl for omkring 70 partimedlemmer om at genudpege siddende borgmester Steen Vindum (V) som spids. Der var ingen modkandidater, oplyser Jens Nymand, kredsbestyrelsesformand for Silkeborg Syd til dknyt.

I Faaborg-Midtfyn står det nu klart, at det ikke bliver spidskandidaten fra KV17, Søren Kristensen, der er i front for Venstre. Han har tidligere tøvet med at melde klart ud, men det er så ifølge Fyens Stiftstidende sket nu. Han kalder det 'særdeles krævende tidsmæssigt at være spidskandidat i det sidste halvandet år op til valget' og vil fortsat være at finde længere nede på V-listen.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev