DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Utryg asfaltplads bliver til oplyst torv
Unge fra Ungekulturhuset ønskede med lysringen at lyse den førhen dunkle plads op og gøre den tilgængelig for alle kvarterets beboere.

Utryg asfaltplads bliver til oplyst torv

Ungekulturhuset i Nordvest i København får lysende vartegn og byder nu på udendørs forsamlingslokale og værksteder.

KØBENHAVN: En mørk og utryg asfaltplads er forvandlet til et oplyst lokalt torv på Smedetoften i Københavns nordvestkvarter, som nu byder på et udendørs forsamlingslokale, plantebede og værksteder, oplyser kommunen.

En gigantisk ring af lys skal være det nye vartegn for torvet ved Ungekulturhuset. Unge herfra ønskede med lysringen at lyse den førhen dunkle plads op og gøre den tilgængelig for alle kvarterets beboere.

Sammen med arkitekter fra 1:1 Landskab og kommunens Områdefornyelse Nordvest har en gruppe ildsjæle sammen med de unge været igennem byggedage, idémøder og inspirationsture.

Maker-værksted

Det nye torv har både en boldbane, en åben pavillon med trægulv, som skal fungere som udendørs forsamlingslokale for blandt andet Nordvest Fællesskabets  madudlevering og tøjbytte, og der er plantebede, som skal passes af psykisk sårbare.

Dobbeltdørene åbner ud til pladsen fra et såkaldt maker-værksted, hvor unge og naboer kan benytte 3D-printere, CNC-fræsere, laserskærer og godt gammeldags værktøj.

Muren foran Ungekulturhuset er revet ned og erstattet af en åben forplads med en kunstinstallation, der fungerer som byrumsmøbel. 

ka