Udeliv i dagtilbud under luppen i nyt ph.d.-projekt i Randers
Foto: Randers Kommune

Udeliv i dagtilbud under luppen i nyt ph.d.-projekt i Randers

Et nyt samarbejde om et ph.d.-projekt skal undersøge Randers' arbejde med natur og udeliv hos dagtilbud for udsatte børn.

RANDERS: Fra 1. marts indgår dagstilbudsområdet i Randers et samarbejde med ph.d.-studerende Brian Krogh Larsen om at undersøge kommunens arbejde med udeliv på dagstilbud for udsatte børn. 

Projektet kommer til at undersøge arbejdet på Dagtilbud Midt med Børnehuset Jennumparken og Dagtilbud Nordøst. Det skal ske over en periode på tre år, hvor de to dagtilbud får muligheden for at få undersøgt udbyttet af deres arbejde. 

De to dagtilbud bruger i forvejen naturen i deres arbejde, hvor Børnehuset Jennumparken har projektet 'Natur på tur' og Dagtilbud Nordøst, hvor der er en fast udegruppe med vuggestuebørn. 

I alle Randers dagtilbud er natur og udeliv et omdrejningspunkt for børns hverdag og udvikling. Randers er den kommune med flest Grønne Spirer Flag, der er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagtilbud. 

- Vi ved, at natur og udeliv bidrager positivt til børnenes livsmuligheder, og derfor er det noget, vi prioriterer. Derfor giver det også mening for os at indgå i samarbejdet med Syddansk Universitet og VIA University College, dele ud af de erfaringer vi har gjort på området og samtidig blive endnu klogere på metoden og resultaterne, skriver Anders Buhl-Christensen (V), formand for børne- og familieudvalget i en pressemeddelelse.

Kommunen arbejder lige nu på en godkendelse af det endelige indhold af ph.d.-projektet. I første halvdel af 2020 bliver der arbejdet med den endelige justering af ph.d.-projektet, derefter går Brian Krogh Lassen i gang med at lave observationer. Til sidst bearbejder Brian Krogh Lassen de data, han har samlet, og producerer artikler, der skal indgå i den endelige ph.d.-afhandling.

jeg

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev