Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tvivlsom succes for regeringens senior-førtidspension

Skulle afløse efterlønnen for de nedslidte, men den ansøgningsprocedure, regeringen har valgt, giver i dag masseafslag i kommunerne

Der er ikke meget der tyder på, at seniorførtidspensionen kan redde de nedslidte på arbejdsmarkedet, der med tilbagetrækningsreformen mister muligheden for at gå på efterløn. For beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har valgt den ansøgningsprocedure, som kommunerne i dag bruger ved tildeling af almindelig førtidspension. Det fortæller LO's ugebrev, A4.

Den eksisterende procedure giver nemlig afslag til seks af ti ansøgere. I 2010 endte hele 65 pct. af sagerne således med et afslag,  viser tal fra Ankestyrelsen, som Ugebrevet A4 har analyseret.

Professor i socialret ved Københavns Universitet Kirsten Ketcher har svært ved at forestille sig, at der skal gælde de samme regler for seniorførtidspensionen, som der i dag gør for kommunernes tildeling af den almindelige førtidspension.

- Det er en vanvittigt dårlig ordning, der er lagt op til. Hvis nedslidte efterlønnere skal have mulighed for seniorførtidspension, så kalder det på et helt nyt kriterium, der afgrænser ordningen fra den eksisterende førtidspension, siger Kirsten Ketcher. Hun bakkes op af socialrådgiverformand Bettina Post, der forudser rigtig mange afslag, hvis den nugældende procedure kommer til at gælde seniorførtidspensioner.

mou