Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Også Irene Holk Lund melder fra over for den nye borgmesterkandidat i Venstre i Tønder.
Foto: Tønder Kommune

Fløjkrig i Venstre i Tønder:
Tredje udvalgsformand ud af tre dropper at stille op for V

Også Irene Holk Lund dropper genopstilling for V ved KV21, efter den politisk uerfarne Martin Iversen blev ny spidskandidat.
12. AUG 2020 9.30

TØNDER: Også formanden for Sundhedsudvalget Irene Holk Lund siger nu fra over for Venstre til KV21. Hun har ikke tilliden til de nye kræfter i Venstre - og følger dermed i fodsporene på formand for Teknik- og Miljøudvalget Bo Jessen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget René Andersen.  

Fløjkrigen i Venstre, der ved KV17 fik 15 ud af de 31 pladser i byrådet, er i fuld gang.

Efter et turbulent drive-in opstillingsmøde i Agerskov med hele 649 fremmødte, vandt udfordreren Martin Iversen med 305 stemmer mod den siddende borgmester Henrik Frandsens 286. Tre stemmesedler var blanke. 55 valgte ikke at afgive deres stemme, hvilket i sig selv har givet anledning til undren blandt Frandsens støtter.

Opstillingen kulminerede længere tids stormløb mod Henrik Frandsen. Han er blevet kritiseret for vennetjenester, budgetoverskridelser i et skolebyggeri, et for billigt salg af en oldtidspark samt favorisering af Skærbæk-området. 

Erhvervsmanden Martin Iversen blev ny spids, og han er allerede blevet beskyldt for at omgås sandheden lemfældigt af sin rival i borgmesterstolen. 

Irene Holk Lund oplyser selv, at hun 'synes, at Venstre er ved at udvikle sig til et Trump-agtig protestparti. Jeg ved, at der er rigtig mange Venstre-vælgere, som er fortvivlede, og jeg kan godt forstå dem. Jeg tror på, at Venstre mister borgmesterkæden ved næste kommunalvalg, for flere stemmeslugere vil ikke være med på Venstres liste i 2021'.

Lokalliste på vej?

Hun tager også afstand fra beskyldningerne om, at Henrik Frandsen skulle favorisere Skærbæk-området:

- Afdøde borgmester Laurids Rudebeck blev beskyldt for at favorisere Tønder, så uanset hvor borgmesteren kommer fra, vil modstandere altid trække det kort uden objektiv grund. Og det er jo i grunden ret så ynkeligt og destruktivt for en hel kommune.

Forløbet af opstillingsmødet er indklaget for Venstres landsorganisation, der endnu ikke har afgjort undersøgelsen.

Henrik Frandsen har meldt ud, at han stiller op igen til KV21, men han har ikke villet præcisere, om det bliver for Venstre, på en ny liste eller på anden vis. Spekulationerne lokalt går på, om der blandt Frandsen-støtterne arbejdes på en lokalliste.