DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Tre ud af fire er tilfredse med private jobaktører

Tre ud af fire er tilfredse med private jobaktører

Udskældt branche glæder sig over tilfredshedsundersøgelse: Mange ledige er tilfredse og synes, jobrådgiverne er kompetente
23. DEC 2011 11.58

Tidsspilde, irrelevant indhold og inkompetent vejledning. Sdan har kritikken lydt mod de private jobaktørers kurser og anden praksis. Men nu giver en ny undersøgelse grund til tilfredshed hos de private jobrådgivere.

I undersøgelsen foretaget af Epinion på vegne af Jobrådgivernes Brancheforening svarer 75 pct. af de adspurgte, at de er tilfredse eller meget tilfredse med forløbet hos de private jobrådgivere. 521 har deltaget i undersøgelsen, der vækker begejstring hos brancheforeningens medlemmer, fortæller Jørgen Borre Larsen, direktør for Jobrådgivernes Brancheforening.

- Vi har været udsat for voldsom kritik i medierne, men har nu fået dokumentation for, at de ledige faktisk er tilfredse med den hjælp og de tilbud, de får hos vores medlemmer.

86 pct. af de adspurgte synes, at jobrådgiverne er kompetente til deres arbejde. De ledige svarer også, at de føler sig mere parate til at komme i uddannelse og nyt job efter forløbet hos private jobrådgivere. Det er både den konkrete hjælp til at finde et arbejde eller komme i uddannelse, der har betydet noget, men 77 pct. svarer også, at den inspiration eller motivation de har fået, har været vigtig og rykket dem tættere på arbejdsmarkedet.

- Vi er glade for, at så mange har været tilfredse med det forløb vores medlemmer tilbyder. Vi vil nu fortsætte det gode arbejde og lytte til de ledige, så tilfredsheden fortsætter, siger Borre Larsen. I 2011 har godt 90.000 ledige haft et forløb hos de private jobrådgivere. Størstedelen af de adspurgte i undersøgelsen har enten været i aktivering eller afklaringsforløb.

Rapporteringen er udarbejdet på baggrund af 521 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte borgere i forløb hos 'andre aktører i beskæftigelsesindsatsen'. 
Undersøgelsen er udelukende gennemført blandt andre aktører, som er medlemsvirksomheder i Jobrådgivernes Brancheforening.