DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Tre nye borgerlige spidser - på hver sin baggrund

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater fra DF og De Konservative i Fredensborg, Odsherred og Ringsted, hvor K har mistet en lokal stemmesluger til Kristendemokraterne.
17. NOV 2020 8.15
TEMA: KV21

I tre sjællandske kommuner er der nu nye spidser at finde på den borgerlige fløj - som hver på deres baggrund nu optræder på den plads.

I Fredensborg er der nu ny spids på DF-listen efter et ekstraordinært opstillingsmøde søndag: Det bliver Tanja Quade Madsen, der i dag ikke er i byrådet og heller ikke stillede op ved KV17. Hun fik 13 stemmer, mens der var ni til teknisk udvalgsformand Flemming Rømer, der siden KV05 har været spids, skriver sn.dk.

Rømer er i dag ene DF'er i byrådet, mens Freja Brabæk Kristensen forlod partiet i oktober, efter at hun ikke blev spids - og er nu løsgænger i byrådet. Thomas Lykke Pedersen (S) har været borgmester siden KV09.

Et flertal i DF omgjorde en beslutning fra den seneste generalforsamling om partiliste. Nu bliver der sideordnet opstilling ligesom ved KV17. 

I Odsherred er De Konservative ikke i byrådet og har opstillet fotograf Claus Starup som ny spids efter Ulla Margrethe Hansen, der var spids ved KV17 og iøvrigt stiller op igen, oplyser sn.dk. K fik da 486 stemmer, mens der i gennemsnit skulle 786 til en plads.

Odsherred er S-land med Thomas Adelskov som borgmester siden KV09.

I Ringsted er der ny konservativ spids i byrådsmedlem Andreas Karlsen, der ved KV17 var nummer to på listen, fremgår det af sn.dk. Ved det valg havde partiet en stemmesluger som spids i Finn Andersen, der med 1.137 fik næstflest personlige stemmer i kommunen efter borgmester Henrik Hvidesten (V) med 2.734.

Finn Andersen sprang i denne periode til Kristendemokraterne, så K-gruppen blev reduceret til bare én, men voksede til to igen, da Tina-Mia Eriksen forlod DF og blev konservativ.