Tre genvalg af DF-spidser og et nyvalg
Femte gang som spidskandidat bliver det i Faaborg-Midtfyn for Anne Møllegaard Mortensen (DF). Byrådsmedlem Åge Priisholm bagved stiler også op igen.
Foto: Michael Bager, Ritzau Scanpix

Tre genvalg af DF-spidser og et nyvalg

KV21-nyheder fra Dansk Folkeparti i Vallensbæk, Sønderborg, Albertslund og Faaborg-Midtfyn, hvor Anne Møller Mortensen er spids for femte gang.
28. MAJ 2021 9.15

TEMA: KV21

Tre prøvede spidskandidater har fået deres partifællers opbakning til igen at blive spidser i Dansk Folkeparti.

I Vallensbæk er specialkonsulent og tidligere MF Kenneth Kristensen Berth spids igen på en liste med i alt fem kandidater, oplyser sn.dk. Sidst var der syv. Det er fjerde valg med ham som spids her.

Ved KV17 kom Berth med 237 stemmer på top fem over personlige stemmer efter borgmester Henrik Rasmussen (K) med 2.135, Søren Wiborg (S) med 634, Erdal Colak (S) med 359, Anette Eriksen (K) med 270. Kun K, S og DF er repræsenteret i det lille byråd med bare 15 medlemmer - lige nu med en fordeling på otte-fem-to.

Også i Faaborg-Midtfyn er der tale om en DF-spids, der fik mange personlige stemmer sidst: Anden viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen, som ifølge Fyens Stiftstidende er spids igen, hvilket er femte gang for hendes vedkommende. DF, der her har fire ud af 25 pladser, har nu otte kandidater ligesom sidst.

Ved KV17 blev hun med 1.770 stemmer numer tre efter borgmester Hans Stavnsager (S) med 2.210, daværende V-spids Søren Kristensen med 2.191, og foran Søren Clemmensen (K) med 785 og Anne Jørgensen (V) med 644. Kristian Nielsen er her ny V-spids.
 
I Sønderborg er Stefan Lydal igen spids på en liste, der ligesom ved KV17 har seks kandidater, oplyser JydskeVestkysten. Her har partiet tre ud af 31 pladser, og Lydal er spids for tredje gang.

Helt ny spids har DF derimod måttet finde i Albertslund, hvor Danni Olsen med 667 ellers fik næstflest personlige stemmer ved KV17 efter borgmester Steen Christiansen (S) med 1.158.

Danni Olsen er flyttet fra kommunen i løbet af perioden, og hans stedfortræder i byrådet, Tina B. Nielsen, er nu den nye spids, oplyser Albertslund-Posten. Her har partiet tre ud af 21 pladser, men Tina B. Nielsen er den eneste af de tre, der er at finde på den nye DF-liste med fire navne - mod 11 ved sidste valg.