Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

To kommuner klar til høje testmøller

Ringkøbing-Skjern og Tønder er positive over for møller på op til 250 meter
KORT NYT6. APR 2011 13.53

TØNDER / RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern og Tønder er nu parate til at opsætte prototypemøller på helt op til 250 meter, skriver Altinget.

- Vindmøllebranchen har brug for testmølle-områder, og vi er oprigtigt positive over for at vise vores interesse og støtte til erhvervet ved at bidrage med et område, siger borgmester i Tønder, Laurids Rudebeck (V), der ligeledes mener, at testmøllerne kan skabe arbejdspladser og udvikling.

Vindmølleindustrien har efterlyst plads til at teste cirka ti såkaldte prototypemøller. Forligspartierne bag Østerild-aftalen besluttede derfor samtidig med etableringen af det nationale testcenter at vedtage en helhedsløsning, der også skulle finde plads til prototypemøllerne. Der er pladserne til denne løsning, som netop har været i høring.

I Naturstyrelsens rapport, som netop har været i høring, indgik syv potentielle områder i fire kommuner, men to - Jammerbugt og Vesthimmerland - har i deres høringssvar sagt blankt nej til kæmpe-testmøller.

Forligskredsen skal mødes 13. april for at drøfte de indkomne høringssvar og beslutte, hvilke af de syv udvalgte områder der skal arbejdes videre med.

 

ka