Tidligere borgmester bliver formand for Europa-nævn

KORT NYT6. JAN 2020 7.18

NYBORG: Socialdemokraten Erik Christensen opnåede i sommer ikke  genvalg til Folketinget, men han kommer i de næste fire år alligevel til at bestride en politisk post. Kulturminister Rasmus Prehn (S) har udpeget den tidligere Nyborg-borgmester som formand i det Europa-nævn, der er blevet valgt for perioden 1. januar 2020 til 31. december 2023, skriver TV2 Fyn.

Nævnets fulde navn er 'Nævnet for Fremme af Debat og Oplysning om Europa,' og det har eksisteret siden 1992. Det administrerer en bevilling på finansloven på 21,2 mio. kr. årligt. Pengene går til at fremme debat og information om EU. Det er Folketingets fem største partier, der indstiller medlemmerne til nævnet, mens kulturministeren udpeger formanden. 

- Det nye Europa-nævn er bredt sammensat, og medlemmerne har samlet set en solid erfaring med det europæiske samarbejde. Derudover har nævnets medlemmer både erfaring fra landspolitik og lokalpolitik, hvilket sikrer, at nævnet har fokus på at udbrede oplysning om det europæiske samarbejde på flere niveauer og samtidig fremme deltagelsesdemokrati i hele Danmark, lyder det fra kulturministeren.

mg

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt