DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Telemedicin halverer patientdødeligheden

Telemedicin halverer patientdødeligheden

En ny britisk undersøgelse dokumenterer, at telemedicin bl.a. kan reducere patientdødeligheden og bidrager til at styrke kvaliteten i behandlingen
20. JUN 2012 15.31

De foreløbige resultater fra et endnu ikke offentliggjort britisk telemedicinsk projekt viser bl.a., at telemedicin kan reducere dødeligheden med op til 45 pct., reducere besøg på akutmodtagelser med 20 pct. og planlagte indlæggelser med 15 pct.

I Danske Regioner er man ikke overrasket over konklusionerne i den nye undersøgelse.

- Vi ved, at der er et meget stort potentiale i telemedicin, og det er en vigtig brik i fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen. Det sætter undersøgelsens resultater en tyk streg under, siger Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland.

Meget vigtigt indsatsområde
- Vi satser i regionerne benhårdt på at udvikle og udbrede telemedicinske løsninger. Telemedicin er helt klart svaret på en masse af de samfundsmæssige udfordringer, der følger af flere ældre medicinske patienter og et voksende antal kronikere. Det er præcis derfor, vi prioriterer telemedicin meget højt, siger Ulla Astman og henviser til to store telemedicinske projekter, der over de næste to år skal samle og udvikle indsatsen.

Projekterne, der har et samlet budget på knap 120 mio. kr., betyder bl.a., at 1.440 nordjyske KOL-patienter over de næste to år skal behandles telemedicinsk. Desuden har Region Hovedstaden og Region Midtjylland sammen etableret storskalaprojektet Klinisk Integreret hjemmemonitorering, hvor patienter med kroniske sygdomme inden for fem sygdomsområder skal monitorere sig i hjemmet.

- Telemedicinsk behandling er et stort satsningsområde i regionerne og er et af de vigtigste indsatsområder over for den stigende andel af patienter med kroniske sygdomme. Vi kender mange af indsatserne, og nu er turen kommet til udbrede de gode løsninger, så vi kan få skabt de samme gode resultater, som man ser i den britiske undersøgelse, siger Ulla Astman.

Den britiske undersøgelse er fra det største telemedicinske projekt nogensinde, med ca. 6.000 patienter og over 200 sundhedsfaglige involveret, og resultaterne er således et solidt grundlag.

lcl