Tårnby kortlægger støj og partikelforurening
Foto: Nima Taheri, Ritzau Scanpix

Tårnby kortlægger støj og partikelforurening

Som adskillige andre kommuner i hovedstadsområdet vil Tårnby sætte fokus på skadevirkninger af støj.

TÅRNBY: Tårnby er et trafikalt knudepunkt med både fly, der letter og lander i Københavns Lufthavn og trafik fra motorvejen. Det betyder, at kommunen er mere plaget af støj end de fleste. Derfor har Tårnby Kommune tirsdag aften vedtaget et forslag om at lave uvildige målinger af støj og partikelforurening i kommunen.

- Venstre og Konservative har fået flere henvendelser fra borgere og diverse grupper. Og vi savner i den grad fakta, så vi kan tage en ordentlig dialog omkring tingene, siger Dennis W. Clausen, der er gruppeformand for Venstre i Tårnby, til TV2 Lorry.

'Det er Miljøstyrelsen, der som myndighed skal sikre, at grænseværdier for støj og forurening overholdes af lufthavnen, men det er Tårnby Kommunes ansvar at sikre, at de omgivelser, hvor vi placerer vores børn og medarbejdere mange timer dagligt, ikke er sundhedsskadelige',  hedder det blandt andet i forslaget.

Tårnby Kommune er ikke alene om at bekymre sig om voksende støjforurening i Hovedstaden. I sidst uge henvendte en stribe vestegnsborgmestre sig til transportminister Benny Engelbrecht (S) med en opfordring på strategi og handleplan til at imødegå voksende støjproblemer i periferien af København.

Her er det støj fra motorvejen snarere end flystøj, som er problemet, men fokus på støjen er det samme, og det sker blandt andet med henvisning til Verdenssundhedsorganisationen WHO, som gør opmærksom på, at trafikstøj kan medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger.

Ifølge Miljøstyrelsen kan støj envidere påvirke ydeevnen og børns indlæring og motivation.

Især støj om natten vurderes som skadelig, da støj om natten kan gøre det vanskeligere at falde i søvn, give dårligere søvnkvalitet, forstyrre søvnen og medføre for tidlig vækning.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt