Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Syv byrådsprofiler melder fra til endnu en periode
Poul Erik Jensen
Foto: Carsten Andreasen, Ritzau Scanpix

KV21:
Syv byrådsprofiler melder fra til endnu en periode

En række lokalpolitiske veteraner stopper ved KV21 - valgt for EL i Roskilde, S i Kolding, Sønderborg, Randers og Tønder - samt V i Sønderborg.
30. JAN 2021 14.14
TEMA: KV21

35 år som folkevalgt er det blevet til for Roskilde-politikeren Henrik Stougaard (EL), som ifølge sn.dk ikke genopstiller til KV21. Den 69-årige politiker, der i Roskilde har næsthøjest anciennitet efter tidligere borgmester Poul Lindor (S), vil koncentrere sine kræfter om jobbet som landssekretær i Danmarks Lejerforening.

Han begyndte i byrådet i 1986 som SF'er, hvilket ved KV09 gjorde SF til næststørst med syv pladser - og fik ham til at afslå et tilbud om at splitte det røde flertal og blive SF-borgmester på K- og V-stemmer, som man ellers havde set i Nakskov og Vejle. Han blev løsgænger i 2011 og ved de to seneste valg har han repræsenteret EL.

I Kolding bliver det farvel til 67-årige Poul Erik Jensen (S) efter 32 år i byrådet, oplyser JydskeVestkysten. Han stiller nu op til regionsrådsvalget, efter at den lokale partifælle Poul Fremmelev for nylig trak sig efter nederlag i kampen om at blive S-spids i regionen og til gengæld stiller op til byrådet.

Han er anden viceborgmester, formand for Arbejdsmarkedsudvalget - og begyndte sin politiske karriere i byrådet i Vamdrup.

I Sønderborg har formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen (S), været den gennemgående politiske person på den sundhedspolitiske scene gennem mere end 13 år. Men ifølge JydskeVestkysten stiller den 66-årige politiker, der første gang kom ind ved KV05, ikke op igen.

Fra samme kommune kan SønderborgNyt berette, at økonomiudvalgsmedlem og frontfigur i V Peter Hansen stopper efter fire perioder. Allerede dagen efter KV17 meldte han ud, at han ikke længere var Venstres borgmesterkandidat. Han vil nu bruge tiden på at bakke op om Ellen Trane Nørbys borgmesterkandidatur.

I Randers bliver der ifølge Kommunen.dk efter 12 år et farvel til  2. viceborgmester og omsorgsudvalgsformand Fatma Cetinkaya (S). Siden hun blev formand, har hun haft hænderne fulde af sagen om plejecentret Nyvang, men hun forsikrer, at det ikke er den sag, som har fået hende til at stoppe. Hun savner tid til både fuldtidsjob og byrådsarbejdet.

I Tønder mister Socialdemokratiet to af de tunge, oplyser JydskeVestkysten: Partiets største stemmesluger, tidligere Højer-borgmester Peter Christensen, og gruppeformand Eike Albrechtsen. 70-årige Peter Christensen begyndte som viceborgmester i Højer i 1987 og har både været i amts- og regionsrådet. Eike Albrechtsen har siddet i kommunalbestyrelsen i mere end 20 år.