Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddjurs vælger open source

Tredje kommune vælge at kunne dele udviklingen af nye funktionaliteter med andre og spare penge på licenser
7. DEC 2011 14.08

SYDDJURS: Syddjurs Kommune har netop prækvalificeret fem leverandører til at byde på udvikling af en ny hjemmeside til kommunen. Kravet er at hjemmesiden bygges på open source platformen Drupal, sådan at andre kommuner kan få glæde af dele af den.

Syddjurs følger med valget af Drupal som open source platform i hælene på Ballerup og Københavns kommuner, som går samme vej. Hensigten er at kunne dele udviklingen af nye funktionaliteter med andre og spare penge på licenser.

Borgmester Kirstine Bille (SF) udtaler:

- Jeg ser gerne at vores kommende hjemmeside gratis kan genbruges med alle dens funktioner af en anden kommune, blot ved at tilpasse designet. Tiden er løbet fra,
at de enkelte kommuner betaler dyrt for udvikling af de samme produkter hos IT leverandører. Derfor forventer jeg mig meget af samarbejdet med de kommuner, der går samme vej.

Selvom der er sat høje funktionalitetskrav i udbudsmaterialet og ønskerne både internt og fra borgerne er store, forventer kommunen at kunne gøre det billigere end den nuværende løsning. Det skyldes, at der ingen licensbetaling er til open source systemer. Kommunen forventer også at indgå i flere tværkommunale it-investeringer, hvor nye produkter kan udvikles for færre penge.

I udviklingen af den nye hjemmeside forventer projektlederne at gøre udviklingssider tilgængelige for borgerkommentarer på nettet. På den måde kan borgerne give deres kommentarer til siden allerede inden den er publiceret. Mindre borgergrupper vil også blive inddraget i tests til udvikling af siden.

Den nye hjemmeside forventes at gå i luften juni 2012 med et nyt udseende og en ny teknisk løsning. For udbudsmateriale se www.syddjurs.dk/cms