SYDDANMARK: Medarbejdere i psykiatrien i Region Syddanmark skal også fremover hjælpe til i tværsektorielle teams, hvor de sammen med lærere og pædagoger tager hånd om børn og unge, der ikke trives.
Det er regionsrådet, der med 4,5 mio. kr. årligt har besluttet at gøre projektet Fremskudt Funktion permanent, efter at det har kørt siden 2019 med satspuljemidler, der udløber med årets udgang. Siden starten har der i de syddanske kommuner været tværfaglige sparringsteams, som sammen med regionens medarbejdere har gennemført 497 direkte indsatser over for børn og unge, oplyser regionen.
Formålet er at undgå, at psykisk sårbare unge mellem 6 år og 18 år ender uden indsats, hvis de ikke tilhører målgruppen i den regionale indsats, og det samtidig er vanskeligt for kommunen at hjælpe i nærmiljøet. Ifølge regionens evaluering giver projektet stor værdi for alle medvirkende - også forældre, der føler sig hørt og har tillid til, at deres barn/unge får den rette hjælp.
ibs
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.