Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
En enkelt stemte blankt ud af 95 brevstemmer, som ellers endte med 50-44 i John Christoffersens favør.
Foto: Ole Mortensen, Struer Kommune

KV21:
Struer-socialdemokraters nye spids valgt med stemmerne 50-44

Følg de seneste udpegninger af socialdemokratiske spidskandidater til KV21. Udover S i Struer også i Odsherred og Dragør.
12. JAN 2021 9.21
TEMA: KV21

I oktober 2020 meldte borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S) ud, at han ikke stiller op igen, og nu er hans efterfølger som spids fundet. Socialdemokraternes valg af ny spids blev mandag aften afgjort med 50 stemmer til John Christoffersen og 44 til Flemming T. Sørensen, oplyser Folkebladet Lemvig.

John Christoffersen er i dag viceborgmester og i det civile liv koordinator på B&O. Struer er en såkaldt svingkommune, hvor S og V nu på fjerde periode har skiftedes til at besætte borgmesterposten, og Lynghøj har haft den i to af perioderne.

Avisen nævner, at Lynghøj havde peget på byrådsmedlem Flemming T. Sørensen, der er lokalformand for 3F, som sin favorit, men sådan ville flertallet det altså ikke. Konstitueringen i byrådet er snæver og består af S-SF-R, der tæller 11 ud af 21 pladser. 

I Odsherred har Socialdemokratiet genvalgt borgmester Thomas Adelskov som partiets spids, oplyser partiet via Facebook. Adelskov har været borgmester siden KV09 og med i konstitueringen er her S, DF, SF, Odsherredlisten, EL og R. I alt 18 ud af 25, så kun Venstre står udenfor.

Thomas Adelskov kom ved KV17 på top ti på listen over dem, der scorede forholdsmæssigt flest personlige stemmer ud af samtlige afgivne. Hans 5.581 stemmer udgjorde 28 pct.

I Dragør skule Socialdemokraterne finde en ny spids på en trist baggrund, idet tidligere borgmester fra 2006-2013 Allan Holst døde i marts 2020. Nicolaj Bertel Riber oplyser til DK Nyt, at han er valgt som ny spids. Han er i dag 2. viceborgmester og formand for Social-, Sundheds og Arbejdsmarkedsudvalget.  

Dragør har V-borgmester - Eik Dahl Bidstrup - der har haft posten siden KV13. I denne periode i en konstituering mellem V, S og DF, der tilsammen har otte ud af 15 pladser.