Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stor aftale om renseanlæg i Lyngby-Taarbæk

Renseanlæg i Lyngby - Taarbæk har indgået aftale for cirka 100 mio. kr. og håber at være med til at videreudvikle nye renseteknikker
18. NOV 2011 13.39

LYNGBY-TAARBÆK: Mølleåværket A/S har indgået kontrakt med membranentreprenøren Läckeby Water AB, Division Purac, som skal levere et af verdens førende rensesystemer til Renseanlæg Mølleåværket A/S i Lyngby - Taarbæk. Kontraktsummen forventes samlet set at udgøre ca. 100 mio. kr.

Borgmester for Lyngby-Taarbæk Søren P. Rasmussen (V), som er formand, og Cheri-mae Williamson (R), Gladsaxe, som er næstformand for Mølleåværket A/S, har sammen med Purac A/S underskrevet kontrakten på den sidste del af byggeriet og anlægget. Renseanlægget forventes at kunne gå i fuld drift til næste sommer, hvor man skal rense spildevand for i alt 135.000 borgere i Lyngby - Taarbæk, Gladsaxe, Rudersdal og Gentofte Kommuner.

- Med underskriften i dag er de tekniske forudsætninger, for at kunne lede højteknologisk renset spildevand tilbage i Mølleåsystemet via Kalvemosen opfyldt. Derfor kan en central del af det igangværende indsatsområde for Mølleåsystemet igangsættes. Vi forventer, at spildevandet er så rent, at man vil kunne se lige igennem det, og at alt fra virus til bakterier er siet fra. Kravet til det vand der skal udledes er så højt, at det på mange områder er højere, end det i dag er på drikkevand, siger direktør Per Plannthin fra Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Renseanlægget har allerede nu givet besøg fra flere lande og DTU forventes at indgå i et nærmere samarbejde om at videreudvikle renseteknikkerne.

srl

Billedtekst: På det vedlagte billede kan ses fra venstre: Borgmester og bestyrelsesformand Søren P. Rasmussen Lyngby Taarbæk, Direktør Ingemar Heidfors fra Purac A/S og Næstformand Cheri-mae Williamson, Gladsaxe.