Støjberg har smidt fodlænken og er klar til politik igen
Inger Støjberg har udstået sin straf for overtrædelse af ministeransvarlighedsloven og er igen klar til politisk arbejde.
Foto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

Støjberg har smidt fodlænken og er klar til politik igen

Sttraffen er udstået, og nu kaster hun sig ind i kampen for et nej til folkeafstemningen 1. juni.

Når Inger Støjberg på torsdag inviterer til takkefest for sine støtter, så har hun reelt været en fri kvinde i seks dage. Fodlænken blev nemlig taget af allerede i fredags, oplyser Radio 4.

Efter at have afsonet straffen fra Rigsretten på 60 dages ubetinget fængsel for fortsætlig overtrædelse af ministeransvarlighedsloven melder den tidligere udlændinge- og integrationsminister sig samtidig klar til dansk politik igen.

Når torsdagens takkefest er afholdt i Hadsund, kører hun sammen med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl ud på landevejene for at føre valgkamp på nej-siden forud for afstemningen om det danske forsvarsforbehold. Om det er startskuddet på et længerevarende politisk makkerskab og et nyt parti vil hun endnu ikke løfte sløret for.

- Det her handler om folkeafstemningen. Og så må vi se, hvad der kommer til at ske efter det. Men der er ingen tvivl om, at jeg ikke har mistet lysten til dansk politik. Det kan jeg mærke, og det har jeg også haft god tid til at tænke over, siger hun til Radio4’s politiske magasin Mandat.

cwa