DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Stadigt værre coronatal op til delvis nedlukning
De 38 kommuner der ventes omfattet af delvis nedlukning.

Stadigt værre coronatal op til delvis nedlukning

De præcise restriktioner præsenteres af statminister Mette Frederiksen (S) kl. 12. Foruden delvis nedlukning af 38 kommuner er der også nye restriktioner på vej for resten af landet.
7. DEC 2020 10.04
TEMA: Corona

Hjemsendelse af skolebørn fra 4. klasse og opefter ventes at være blandt de greb, statsminister Mette Frederiksen (S) vil præsentere på et pressemøde kl. 12, hvor 38 kommuner vil få besked om, hvilke restriktioner de er underlagt. Også resten af landet kan imødese nye begrænsninger i udfoldelsesmulighederne.

Det er en stadig forværring i de daglige coronatal, der er årsag til, at der nu gribes yderligere ind med nye restriktioner og delvis nedlukning. Søndag bød på den hidtil højeste positivprocent - det tal, der angiver, hvor mange smittede der er i forhold til antal testede og altså uafhængigt af, hvor mange der testes en given dag.

Positivprocent nåede søndag op på 2,4 pct. Sidste tirsdag nåede den for første gang over to pct., efter at den i nogle uger havde ligget omkring 1,5-1,7 pct.

En anden måde at måle coronaens øjeblikkelige tilstand er incidenstallet, der er mål for antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere, opgjort løbende på ugebasis. Ifølge de seneste tal fra i fredags topper Ishøj og Herlev med incidenser på henholdsvis 516,2 og 514,8, yderligere fire kommuner ligger over 400, og 14 over 300.

Yderligere 15 har incidens over 200, og sammen med de 20 kommuner over 300 er 14 af de 15 med blandt de 38 kommuner, der vil blive omfattet af målrettede restriktioner. Foruden hjemsendelse af de ældste skolebørn, ventes de at omfatte hjemsendelse af gymnasieelever, lukning af foreningliv, kulturliv og forlystelsesliv.