Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sparer penge og vægter arbejdsmiljøet

Vordingborg entrerer med to rengøringsfirmaer, der skal dele 88 institutioner mellem sig. Kommunen kan spare 20 mio. kr. på tre år
17. OKT 2011 7.14

VORDINGBORG: Kommunalbestyrelsen i Vordingborg har  valgt ny rengøringsløsning for 88 institutioner. Den nye løsning fordeles mellem Forenede Service A/S og Compass Group Danmark A/S, og er planlagt til at starte den 1. januar 2012. Den vil give komunen en samlet besparelse på mere end 20 mio. kr. over en treårig kontraktperiode, oplyser kommunen.

Forud for beslutningen har der været gennemført et EU-udbud på rengøring og vinduespudsning. Kommunalbestyrelsen havde derfor indkomne tilbud fra fem private firmaer, samt kommunens eget kontrolbud, at vælge mellem.

Tilbuddene er blevet evalueret ud fra kriterierne, vederlag, kvalitet og arbejdsmiljø og

- Det er ikke hverdagskost, at arbejdsmiljø er et af kriterierne i offentlige rengøringsudbud. Men det valgte vi, at det skulle være, og det lykkedes alligevel at få nogle virkelig gode tilbud, hvor der også var penge at spare. Nogle af vores fornemste pligter er jo blandt andet at forvalte borgernes penge på ansvarlig vis og få mest mulig for dem, men også at sørge for et godt arbejdsmiljø, siger kommunaldirektør Tomas Therkildsen. Han understreger, at de omkring 100 berørte medarbejdere er sikret via lov om virksomhedsoverdragelse.

De 88 institutioner, som er omfattet af den nye rengøringsløsning, er opdelt i fem geografiske delområder, hvoraf Forenede Service A/S skal udføre arbejdet i tre delområder og Compass Group Danmark A/S i to

Kommunen agter at indgå aftaler med de to private firmaer i perioden 1. januar 2012 - 31. december 2014.