Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sønderborg gør sommerbusruter for turister gratis

Efter to uger med meget få passagerer har kommunen besluttet at gøre de to sommerbus-ruter til Danfoss Universe gratis

SØNDERBORG: Ruten blev gennemført på forsøgsbasis på Nordals sidste år, og da succesen efter seks uger med over 4.000 passagerer var hjemme, blev det besluttet at gentage den i år. Og at udvide med to ugentlige ture også fra Sydals.

Om det er taksten på 19 kr. for voksne og 13. kr. for børn (dagsbillet), der er skyld i, at folk ikke har brugt ruterne de første to uger i år, er uvist, men i hvert fald har teknik- og miljøudvalget valgt at handle hurtigt og fjerne taksten i håb om, at flere tager bussen.

- Vi har udgiften til ruterne, uanset om nogen benytter dem eller ej, men vi vil jo rigtig gerne ha fyldte busser. Vi synes, det er et godt tilbud til turister og borgere, der holder ferie, og derfor har vi nu valgt at fjerne taksten. Så tag bare den gratis bus og få en god oplevelse i sommerlandet, opfordrer formand for teknik- og miljøudvalget, Peter Hansen (V).

Kompetencen til at fastsætte priser på buskørsel ligger hos Sydtrafik. Trafikselskabet har sagt ja til, at ruterne gøres gratis, da de ikke konkurrerer med andre ruter.

mou