DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Smittetal i Esbjerg-bydel slår Vollsmose-rekord

Incidenstal på 1.326 får Esbjerg Kommune til at gå fra dør til dør med opfordring til at blive testet.
16. MAR 2021 11.14
TEMA: Corona

ESBJERG: Mandag nåede incidenstallet for Jenle Sogn i det østlige Esbjerg op på 1.326, skriver flere medier. Det vil sige, at 1.326 pr. 100.000 indbyggere i bydelen er testet positiv den seneste uge.

Det er flere, end der har været målt i Vollsmose i Odense, hvor incidenstal tæt på 1.000 for godt en uge siden fik regeringen til at foreslå tvangstest af beboerne - et forslag, som dog ikke kunne samle politisk flertal på Christiansborg.  

Den stigende smitte i Esbjerg-bydelen fik i dag kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke Præstegårdsskolen Urban samt en børnehave, som i øjebikket har til huse der. Børnene må tidligst møde op igen næste tirsdag 23. marts, oplyser kommunen. I forvejen blev en anden skole lukket i sidste uge.

Samtidig udbygges indsatsen for at tilbyde hjælp til smittede og oplyse dem om muligheder for hjælp til fx isolation og råd om adfærd. 

Stemmer dørklokker

Kommunen frygter, at smitten skal sprede sig, fortæller direktør for sundhed og omsorg Arne Nikolajsen til TV Syd.

- Det er meget høje tal, vi ser fra især Stengårdsvej og Skoleparken. Vi forsøger at få styr på smitten ved at stemme dørklokker, uddele flyers og kontakte folk ved købmanden, fortæller han.

Esbjerg Kommune har samlet set den tredjehøjeste incidens i landet for øjeblikket. Smittetallene måles helt ned på gadeniveau, og udfordringen på de hårdest ramte veje er, at der bor mange store familier, fortæller Arne Nikolajsen til JydskeVestkysten.

Og mens Esbjerg slås med pandemien, ser det værste ud til at være overstået i Vollsmose. Her er smittetallene halveret på en uge, og nu er incidenstallet under 500, skriver Fyens Stiftstidende.

Her har bl.a. medlemmer af foreningen Respect Vollsmose været rundt og tjekke håndsprit i opgange og vaskekældre, ligesom de har banket på døre for at fortælle om testmuligheder og smitterisiko, skriver avisen.