DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Skives S-spids kvitter job for at give valgkampen gas
Peder Christensen (S) er spidskandidat i Skive og kvitter sit job nu for at kunne satse på valgkampen.
Foto: Bjarke Maccarthy, Ritzau Scanpix

Skives S-spids kvitter job for at give valgkampen gas

KV21-nyheder fra Socialdemokratiet i Skive, Ishøj og Herlev, hvor partiet mister to udvalgsformænd efter denne periode.
13. JUN 2021 8.09
TEMA: KV21

At Socialdemokraterne i Skive ved KV17 var tæt på at få borgmesterposten har givet S-spids Peder Christensen blod på tanden. Efter 42 år som politimand har han ifølge Skive Folkeblad valgt at sige op på jobbet nu for at kunne gøre en ekstra indsats for at vinde valget i år.

V-borgmester Peder Chr. Kirkegaard kunne efter KV17 igen snuppe kæden på baggrund af et snævert flertal bestående af V (11), DF (2) og R (1) - altså 14 ud af de 27 pladser. S fik 9, SF 2 og Skive-Listen 2. Peder Christensen er nu S-spids for anden gang.

I Ishøj mistede Socialdemokratiet tre byrådsmedlemmer, da nuværende borgmester Ole Bjørstorp efter at være blevet vraget som S-spids brød ud af partiet og stiftede Ishøjlisten.

Nu skriver Sydkysten, at Socialdemokratiet plages af et medlem, Michael Broström, der har oprettet en lukket Facebook-gruppe med navnet "Ishøj vil ikke have Merete Amdisen som borgmester". Han oplyser selv til avisen, at der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor han skal ekskluderes for partiskadelig virksomhed.

Han har Amdisen mistænkt for at ville skære ned på de ældre i kommunen. Til avisen kalder hun medlemmets kampagne for "barnligt og hadefuldt og ikke Socialdemokratiet værdigt".

Herlev er en af Socialdemokratiets tunge bastioner, hvor 12 ud af 19 medlemmer i byrådet er fra S. Nu skriver Herlev Bladet, at partiet ved KV21 mister to udvalgsformænd, Kim Wacker, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget og Peter Nielsen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget. 

Nielsen har siddet i byrådet i 20 år og forlader kommunalpolitik, fordi han har fået for travlt på jobbet som leder i Skattestyrelsen. Wacker flytter ud af kommunen - til Ballerup.