Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skal beløbsgrænsen for topskat hæves?

Alt for mange betaler topskat, mener SF, og derfor skal beløbsgrænsen hæves. Udmeldingen får blandede reaktioner på Agora
16. MAJ 2012 14.09

Af Emil Rasmus Nielsen, [email protected]

Forud for den kommende skattereform har SF meldt ud, at de ønsker at hæve beløbsgrænsen for topskat, for at flere ‘almindelige' lønmodtagere får en større gevinst ud af deres arbejde. På Agora begrunder skatteordfører Nadeem Farooq (R), hvorfor hans parti er positivt stemt over for forslaget:

- Det er indlysende, at en højere topskattegrænse er et af værktøjerne til at nå i mål med regeringens planer om at øge arbejdsudbuddet. Det er et af de gode tiltag man kan gøre, og det er faktisk noget af det, som økonomer siger virker mest effektivt, og derfor er vi glade for, at SF spiller ud med det.

Hos oppositionen får SF's topskattepolitik også en udmærket modtagelse. De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, understreger dog, at han gerne så topskatten helt afskaffet:

- Hvis man får fjernet topskatten vil det være billigere at producere i Danmark, og man kan skaffe flere arbejdspladser. Men nu vælger vi at tage godt imod det lille skridt, der er her, som noget positivt.

Hvad med de lavere lønnede?
Det er dog ikke alle, der deler den holdning, og FOA's formand, Dennis Kristensen, udtrykker skepsis over for SF's skattepolitik:

- Jeg er lidt bekymret. Den her skattereform blev jo af skatteministeren introduceret i en kronik som en reform, der skulle gavne den, der står op om morgenen og smører leverpostejmadder, de blå kansasdragter og de hvide uniformer - altså en reform, som uden at lænse de offentlige kasser for penge skulle betyde skatteomlægning fra de lavere og lavest lønnede.

Han fortsætter:
- Derfor er jeg lidt overrasket over, at SF nu fokuserer på topskatten, for jeg tænkte, at det, der var værd at fokusere på, det var lavere lønnede.

Skal det være en del af den kommende skattereform, at færre danskere betaler topskat? Deltag i debatten på Agora