
FREDERICIA: By- og Landskabsstyrelsen og Miljøcenter Odense har netop i en pressemeddelelse præciseret, at sikkerheden omkring Shells Havneterminal på Fredericia Havn er uændret. De to myndigheder præciserer, at der hele tiden har eksisteret en 525 meter zone omkring Shells Havneterminal i Fredericia, og at zonen på ingen måde udelukker, at der kan bygges boliger i området.
Men et forslag om nybyggeri skal konkret vurderes hos myndighederne. By- og Landskabsstyrelsen præciserer også, at den nuværende bebyggelse inden for zonen, dvs. Den kreative Skole, Musicalakademiet og boliger omkring disse institutioner, for længst er godkendt som sikker, og at der ikke er tale om nogen ændret risiko i forhold til tidligere. Det oplyser Fredericia Kommune.
- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med denne præcisering fra By- og Landskabsstyrelsen og Miljøcenter Odense. Først og fremmest fordi vi naturligvis ikke ville kunne leve med, at fredericianere var udsat for en risiko, fordi de bor i nærheden af Shells Havneterminal, men terminalen er så sikker, som den hele tiden har været, siger borgmester Thomas Banke (V).
- Det betyder samtidig, at arbejdet med FredericiaC-projektet - herunder også planlægning af byggeri af boliger, butikker mv. på den tidligere Kemiragrund tæt på Shell - fortsætter som planlagt, pointerer borgmesteren.
Et foreløbigt internt udkast til et kommuneplantillæg fra Miljøcenter Odense har givet indtryk af, at der ville blive indført en 'forbudszone' på 525 meter omkring Shells Havneterminal i Fredericia. Denne zone er fejlagtigt blevet opfattet som en zone, hvor det ikke ville være muligt at give tilladelse til byggeri af boliger, butikker mv. Dette er altså ikke korrekt. Udkastet til kommuneplantillæg blev udarbejdet som et resultat af en ansøgning fra DONG Olierør A/S om tilladelse til udvidelse af selskabets råolieterminal i Fredericias nordlige ende og en deraf øget udskibning af gas fra Shells Havneterminal.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.