Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Siemens leverer 650 nye arbejdspladser i Vejle

Kommunen bliver centrum for Siemens Wind Power's nye offshore kompetencecenter

VEJLE: Det globale kompetencecenter for offshore forretningen placeres i Dokken i Vejle midtby. Her placeres også en række ledelsesmæssige og administrative funktioner. I alt etableres over 650 nye arbejdspladser i Vejle. Siemens er blandt de førende leverandører af vindenergiløsninger onshore, kystnært og offshore og har sit globale hovedsæde i Brande.

Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) er overmådig glad og tilfreds med Siemens Wind Power's beslutning om at flytte til Vejle.

- Jeg er meget begejstret. Med Siemens Windpowers beslutning bliver vi førende kommune i Danmark indenfor fremtidens energiklynger - så det er en strålende lys dag for Vejle. Vi er en kommune med en lang række stærke små og mellemstore virksomheder, der er underleverandører til vindmølleindustrien. Vi har satset aktivt på Green Tech virksomheder, fordi klimaudfordringen vil skabe helt nye arbejdspladser i fremtiden - dem vil vi gerne have vores del af.

God infrastruktur
Siemens Windpower har valgt at placere sig i Vejle af flere årsager. Byens placering i det dynamiske Trekantområde og med et stærkt ben i det østjyske vækstbånd har været afgørende. Der er adgang til kvalificeret arbejdskraft, et stærkt videns- og rådgivermiljø og en fremragende infrastruktur tæt på landets næststørste lufthavn. Og så er byens smukke placering ved Vejle fjord aldeles attraktivt for medarbejderne.

- Vejle har alt, hvad vi har brug for til vores nye kontorers beliggenhed: Det er en meget attraktiv by med gode tog- og motorvejsforbindelser, som tiltrækker gode og dygtige medarbejdere både fra Danmark og fra udlandet, siger Jens Peter Saul, administrerende direktør i Siemens Wind Power.

Nyværdiskabende offentligt privat samarbejde
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard retter en stor tak til SEB Pension, der ejer Dokken i Vejle. SEB Pension er en del af SEB koncernen, som er en ledende nordisk finansiel koncern og er Danmarks fjerde største private pensionsselskaber.

Hos SEB Pension er vurderingen af det positive samarbejde med Vejle Kommune gensidig. Ejendomsdirektør Peter Mering siger:

- Som aktør på erhvervsejendomsmarkedet har vi en stor interesse i at udvikle vores ejendomsinvesteringer til glæde for det lokale erhvervsliv. Vi har oplevet Vejle Kommune som en visionær og fremsynet og ikke mindst handlekraftig kommune. Vi har haft et aktivt og engageret samarbejde båret af en fælles interesse om at få det til at lykkes. Vejle Kommune sætter nye standarder for, hvilken værdi et offentligt og privat samarbejde kan tilføre lokalområderne.

lcl