Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SF vil ændre på satspulje

Handicaphjælpere kan måske se frem til mere ordnede løn- og arbejdsvilkår
KORT NYT28. NOV 2011 11.14

Flere kommuner forringet handicaphjælperes vilkår ved for eksempel at inddrage deres sjette ferieuge, ved at forringe deres ulempetillæg og lignende.Men det må der gøres noget ved, mener SFs handicapordfører Annette Vilhelmsen ifølge foa.dk.

Hun foreslår, at partierne bag satspuljen sammen finder en løsning sammen med kommunerne, de handicappedes organisationer, FOA, 3F, og de arbejdsgiverorganisationer, der har overenskomsten.

Det er midler fra satspuljen, der via kommunerne bevilges til de handicappede til aflønning af handicaphjælperne, og fra starten har der ikke været nok penge til at dække alle elementer i en normal overenskomst. Der er ikke afsat ekstra midler til handicaphjælperne i det seneste forlig om satspuljen, der blev indgået fornylig.

- Men det er set før, at satspuljepartierne har fundet midler undervejs. Og der er jo ikke tale om en svimlende sum, siger Annette Vilhelmsen, der vil tage kontakt til social- og integrationsminister Karen Hækkerup med henblik på at få samlet satspuljepartierne.