Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SF vælger S fra i to kommuner - og til i én

Følg de senest indgåede valgforbund i Middelfart, Furesø og Stevns.
13. APR 2021 7.21
TEMA: KV21

At det kan være bedre at være storebror i stedet for lillebror i et valgforbund er baggrunden for, at SF i Middelfart nu vælger at gå sammen med EL i stedet for Socialdemokraterne, oplyser Fredericia Dagblad.

Ved KV17 fik S 14 mandater og SF bare et, og De Radikale, der også var med i den alliance, ikke kom ind.

- Teknisk er det jo aldrig en ulempe for noget parti at gå i valgforbund, men det er en fordel for det ene parti, hvis det er større end det andet, og vi vurderer her, at vi er mere ligeværdige, end hvis vi gik sammen med Socialdemokratiet, siger SF-spids Mikkel Dragmose-Hansen (SF).

S og R er gået sammen igen. EL fik hjælp af ALT til sit ene mandat, men forventer ifølge avisen slet ikke, at ALT, der ikke kom ind, stiller op denne gang.

Også i Furesø fravælger SF Socialdemokraterne og søger mod venstre. Sn.dk oplyser, at her er SF, EL og ALT nu gået sammen - hvor det ved KV17 var SF og S sammen med R og Lokallisten, hvilket betød ti mandater til S, et til R og ingen til SF og Lokallisten.

Ligesom i Fredericia betød et valgforbund mellem EL og ALT her et mandat til EL.

I Stevns er Michael Graakjær genvalgt som SF-spids, oplyser sn.dk. SF har ingen pladser i byrådet her. Som tidligere nævnt er der nu valgforbund bestående af S-SF-R - en nyskabelse i forhold til KV17, hvor S og R var sammen og fik henholdsvis seks pladser og en plads ud af det.

SF hjalp ved KV17 EL til sine to pladser. EL, der netop har mistet sin spids fra KV17, Jan Jespersen, er ikke inviteret med i det nye valgforbund.