DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Roskilde får gammel byskole solgt med krav til arkitekturen

Arkitektonisk værdifulde facader og bygningsdetaljer i Gråbrødre Skole skal bevares, og ny bebyggelse skal føje sig ind i den eksisterende byarkitektur.
6. FEB 2021 11.41

ROSKILDE: Roskilde Kommune har for 60 mio. kr. solgt den gamle Gråbrødre Skole beliggende centralt i Roskildes gamle middelalder-centrum til boligformål, oplyser kommunen.

Den eksisterende bevaringsværdige skolebygning bevares og indrettes til boligformål, og kommunen giver samtidig den nye ejer mulighed for opførelse af nyt byggeri. Kommunen har i forbindelse med salget udarbejdet en ny lokalplan, der gør det muligt for den nye ejer at etablere cirka 4.500 kvm boliger.

- Udviklingen af Gråbrødre Skole er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud, så der er liv dagen og ugen igennem, siger borgmester Tomas Breddam (S).

Lokalplanen for området fastlægger, at bebyggelse fra før 1960 skal bevares. Arkitektonisk værdifulde facader og bygningsdetaljer skal bevares, og ny bebyggelse skal føje sig ind i den eksisterende byarkitektur. Bymidtens træer, belægninger og byinventar skal også sikres.

- Idéen er, at den største del af den nye bebyggelse skal være en tredje fløj til skolen. På den måde kan vi videreføre skolens gård og skabe et rum, der bliver friareal til boligerne. De gamle træer i området skal så vidt muligt bevares. Bevaringen af skolen kombineret med byggeriet af en ny fløj skal selvfølgelig tilføre spændende arkitektur af høj kvalitet, der passer ind i Roskildes købstadsmiljø, understreger borgmesteren.

    ka